10 februari 2023

Inventeers Academy ontwikkelt infrarood bladtemperatuur sensor

Met innovatieve sensoren en een dataplatform verbetert Sendot het teeltproces bij haar klanten. Op dit moment ontwikkelt Inventeers Academy een infrarood bladtemperatuur sensor met als doel het fotosynthese proces beter i­­n kaart te brengen. We spraken Arie Draaijer, business manager bij Sendot, over de ontwikkeling van de sensor en de samenwerking met de Inventeers Academy.

Vraag om nieuwe parameters

Sendot is gespecialiseerd ­in de ontwikkeling, productie en commercialisering van optische/opto-chemische sensoren en richt zich met name op de glastuinbouw.

Arie Draaijer: “Regelmatig krijgen we vragen om parameters te meten waar we nog geen oplossing voor hebben. Zo kregen we dus ook de vraag gekregen om een IR bladtemperatuur sensor te ontwikkelen. Deze sensor past perfect in ons portfolio alleen ontbrak het ons aan capaciteit en prioriteit om deze sensor te ontwikkelen. Dit leek ons een perfect project voor de Inventeers Academy!”

Ontwikkeling van infrarood bladtemperatuur sensor

In september 2022 is de Inventeers Academy gestart met de ontwikkeling van de bladtemperatuur sensor.

Arie Draaijer: “Voor deze toepassing hadden we al de Melexis IR sensor op het oog. Deze sensor moest aansluiten op onze eigen interface. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de student een PCB ontwikkeld waarop de sensor is geïntegreerd. Op de PCB zit onder andere een microcontroller om de data te verwerken en een USB connector om de gegevens direct een computer in te krijgen. Om de PCB te beschermen is er naast de elektronica ook een behuizing ontwikkeld. Zodra de sensor klaar is gaan we deze via een veldtest beproeven en kijken in hoeverre de resultaten een bijdrage kan leveren bij het in kaart brengen van het fotosynthese proces.”

Inventeers Academy is een aanrader

Over de beslissing om met de Inventeers Academy samen te werken heeft Arie zeker geen spijt.

“Tot nu toe zijn we zeer te spreken over het traject tot nu toe. De student werkt zeer zelfstandig aan het project en er zijn wel voldoende feedback momenten om het proces en de voortgang te volgen. Ik kan de Inventeers Academy daarom echt aanbevelen. De studenten zijn ambitieus en worden begeleid door een ervaren team. Dit zorgt ervoor dat je echt een state-of-the art ontwikkeling kan verwachten!”

 

Voor meer informatie: Sendot

 

Heb je ook een project voor de Inventeers Academy? Lees meer en neem contact op!