21 december 2023

Inventeers Academy Testimonial – Sidney Goossens

Tijdens mijn studie heb ik een minor sensortechnologie gevolgd. Ik wilde mij graag verder verdiepen in deze technologie. Mijn minor-docent Patrick Morley raadde mij aan om naar Inventeers Academy te gaan.

 

Bij de Inventeers Academy kreeg ik een uitdagende opdracht. Ik heb gewerkt aan een systeem om de ligging van scheepswrakken te bepalen. Om dit goed te doen moet er op verschillende punten gemeten worden omdat dat van voor naar achter kan variëren op grote schepen. Ik heb een lokaal netwerk opgezet waarmee de meetapparaten met elkaar konden communiceren en dit maakte het mogelijk om de meetapparatuur vanaf een centrale plek te configureren.

 

Tijdens de stage heb ik gebruik gemaakt van mijn vergaarde kennis over het software ontwikkelproces, hierbij kan je denken aan het opzetten van een plan van aanpak, het onderzoeken en experimenteren van mogelijke oplossingen en het ontwerpen van digitale systemen. C++ was nieuw voor mij maar door mijn ervaring met programmeren kon ik makkelijk omschakelen naar deze taal. Vanuit mijn minor sensortechnologie heb ik mijn kennis kunnen gebruiken over werken met hardware, het maken van metingen met gebruik van sensoren en het verwerken van de resulterende data.

 

Bij de Inventeers Academy heb ik veel geleerd over het gehele ontwikkelproces. Ook heb ik veel geleerd over embedded oplossingen en heb ik gewerkt met hardware. Daarnaast heb ik ook mijn soft-skills kunnen verbeteren door de verantwoordelijkheid die ik droeg binnen mijn opdracht. Ik was zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met mijn opdrachtgever en het afstemmen van de plannen rondom mijn opdracht. Ik vond het zelf erg leuk om bij Inventeers Academy te werken en zou het zeker aanraden. Ik ben niet voor niets bij Inventeers gebleven en gestart als Embedded Software Engineer.

 

Wil je ook stagelopen / afstuderen bij de Inventeers Academy? Lees meer en meld je aan!