10 augustus 2021

Professioneel elektronica leren ontwerpen met Altium

De studenten van de Inventeers Academy ontwerpen elektronica met de Electronic Design Automation (EDA) software van Altium. Naast de software zorgt Altium ook voor trainingsmateriaal en krijgen de Academy studenten de mogelijkheid om een officieel Altium certificaat te halen. We spraken met Academy partner Peter de Ruiter (directeur bij Altium).


Altium, grote wereldwijde speler

In 1984 werd Altium opgericht in Australië. In de loop der jaren is Altium uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de EDA wereld.

Peter: “De oprichters van Altium wilden graag een EDA omgeving die voor iedereen betaalbaar zou zijn. Hier zijn ze in geslaagd! Altium is qua aantal gebruikers het grootste EDA platform. Omzet technisch gezien is het moeilijk te vergelijken omdat Altium zich puur en alleen richt op het gebied van PCB design en niet op andere technologieën.”

 

Studenten zijn de gebruikers van de toekomst

Studenten zijn voor Altium heel belangrijk en dit is de hoofdreden waarom ze partner willen zijn van de Inventeers Academy.

Peter: ”Voor Altium zijn elektronica studenten de gebruikers van de toekomst. Vandaar dat we de studenten ook graag tijdens hun opleiding al gebruik willen laten maken van onze professionele EDA software. Hun positie op de arbeidsmarkt wordt daardoor zeker verbeterd. Als ze bij een bedrijf gaan werken waar Altium gebruikt wordt kunnen ze direct aan de slag.  Bedrijven die hun deur open zetten voor deze studenten,  zeker op deze uitgebreide en professionele manier als de Inventeers Academy,  ondersteunen wij graag.”

 

Altium Certficaat halen bij de Academy

Bij het ontwerpen van de elektronica gebruiken de Inventeers Academy studenten dus Altium software. Ook zorgt Altium er met trainingen voor dat de studenten snel de tool onder de knie hebben en in staat zijn een ontwerp van A tot Z te ontwikkelen in Altium Designer.

Peter: “De Academy studenten krijgen een uitgebreide Altium Designer training. Wanneer de training met goed gevolg is afgesloten ontvangen de studenten een officieel certificaat. Met dit persoonlijke certificaat kan de student aantonen dat hij/zij in staat is om het design proces in Altium Designer volledig te doorlopen. De student zal bij een eerste baan binnen no-time up and running zijn. Een fijne onderhandelingspositie! Voor degene die geïnteresseerd zijn er is ook een Altium Academy youtube pagina. Hier zijn vele technische artikelen, interviews en lezingen te vinden.”

Boodschap aan alle studenten

“Elektronica of product ontwikkeling is zo ontzettend gaaf. Het is hard werken, letten op alle details, maar als je spanning zet op je ontwerp en het WERKT!  Momenten om nooit meer te vergeten.”
Peter de Ruiter, Altium