31 januari 2023

Machine Vision opleiding en workshop in België

Door de groeiende wereldbevolking en de kleiner worden arbeidsgroep zullen we steeds meer moeten robotiseren. Door het toepassen van Machine Vision kunnen machines letterlijk gaan ‘zien’ waardoor kwaliteitscontrole en sorteerprocessen geautomatiseerd en daardoor sneller en preciezer worden. Stemmer Imaging is een specialist op het gebied van Machine Vision en levert zowel componenten als complete systemen. Harm Hanekamp (Sales Manager bij Stemmer Imaging) vindt het belangrijk dat de studenten nu al in aanraking komen met Machine Vision en is om die reden ook actief betrokken bij de Inventeers Academy. In december heeft Harm de studenten van de Academy meegenomen voor een workshop bij een Stemmer klant in België!

Basistechnologie voor 90% van de Machine Vision oplossingen

De mogelijkheden van Machine Vision zijn eindeloos! Met de huidige technologie kunnen er al heel veel processen verbeterd worden. In de toekomst zal hier nog vaker ook nog Artificial Intelligence (AI) aan toegevoegd worden waardoor de mogelijkheden nog verder toenemen.

Harm Hanekamp: “In mijn training ga ik in over de elementaire kennis, de basis van machine vision. De werking van licht, lens, camera, data en software. Voor ongeveer 90% van de technologische Machine Vision vraagstukken kunnen we volstaan met de op regels gebaseerde software oplossingen. Denk hierbij aan applicaties als zoek een rondje vierkantje of driehoekje. Bij meer complexe uitdagingen kan ook Ai ingezet worden. Zo hebben we samen met Inventeers gewerkt aan een applicatie  om in de tuinbouw bij  “baby”  plantjes (zaailingen) de groei  te kunnen voorspellen. Door de groeiverwachting vast te stellen kan je potentieel grote planten meer ruimte geven dan kleinere planten. Zeker in de tuinbouw is ruimte direct gerelateerd aan kosten.”

 

Automatische gebruikte kleding sorteren


In december 2022 heeft Harm Hanekamp de Academy studenten meegenomen naar Menen, vlak naast de Franse grens, voor het college en een workshop bij een klant van Stemmer Imaging.

Harm Hanekamp: “We hebben een bezoek gebracht aan Covicon en de Valvan Groep. Covicon kan gezien worden als het ontwikkelbedrijf van Valvan. Tijdens het bezoek aan de fabriek hebben de studenten gezien hoe door middel van Machine Vision gebruikte kleding gesorteerd wordt. Zo kan de machine de kleding op kleur sorteren door middel van RGB. Door een hyyperspectrale camera te gebruiken kan er ook op materiaal geselecteerd worden.”

Alleen mopperen is voor bij de kapper


Stemmer Imaging vindt het belangrijk de studenten van nu op te leiden, dit zijn de beslissers van morgen.

Harm Hanekamp: “Ook wij zien grote tekorten aan goed opgeleide engineers. Wij voelen het net als Inventeers als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen in de kenniscurve van jonge mensen. Bij Stemmer hebben we de regel dat je alleen maar mag mopperen op dingen als je ook een oplossing ziet of biedt.  Mopperen zonder oplossing is voor bij de kapper. We vinden de Inventeers Academy een goed initiatief en ondersteunen dit van harte. Studenten kunnen niet genoeg leren over machine vision. De komende jaren gaat deze markt een enorme vlucht maken, de basis principes zullen niet veranderen! Daarnaast vind ik het persoonlijk heel leuk om parttime ­­schoolmeester te spelen!”

 

Over Stemmer Imaging:

Stemmer Imaging is de toonaangevende internationale partner voor machine vision technologie.

Of het nu gaat om afzonderlijke componenten, geavanceerde complete systemen of diensten met toegevoegde waarde – onze medewerkers ontwikkelen nauwkeurige oplossingen met hoge precisie, uitgebreide ervaring en competentie bij de implementatie. Uitgebreide productassortimenten, innovatieve oplossingen en diensten – en altijd uit één hand. Met onze gespecialiseerde structuren en onze experts bieden we doelgerichte oplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klanten.