• research & development
 • industrieel product ontwerp
 • embedded systems
 • industrieel product ontwerp
 • prototyping
 • conceptualisatie
 •                                                   duurzame ontwikkeling
 •     massaproductie
 • Internet of Things
 • productontwikkeling
 • meetbare resultaten
 • elektronica ontwikkeling
 • gekwalificeerde engineers

Een greep uit ons openbare portfolio

Keytown Productions Innovatieve Live Streaming

Het in beeld brengen van dartwedstrijden is een vak apart. Er moet razendsnel ingezoomd worden om de pijl goed te zien landen, de scores moeten goed te volgen zijn en daarnaast moet de kijker ook de sfeer in de zaal meekrijgen. Keytown Productions verzorgt de Live Stream van de PDC European Tour Darts wedstrijden. De budgetten zijn hier heel anders dan bij TV-uitzendingen. Door slimme innovaties, ontwikkeld met ingenieursbureau Inventeers, weet Keytown Productions het niveau van een TV-uitzending te overtreffen voor een fractie van de kosten.

Ingespeeld en ervaren team

Het basisteam van Keytown Productions bestaat standaard uit een cameraman, een regisseur en een spotter. De spotter kent alle dartspelers en weet waar de spelers gaan gooien, de andere leden van het team zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Het team is uitstekend op elkaar ingespeeld en ziet eigenlijk alleen de internetverbinding als enige echte uitdaging: een eigen internetverbinding is cruciaal, maar dit is niet altijd het geval. Over de kwaliteit van de producties is iedereen zeer te spreken. Drie innovaties spelen hierbij hier een zeer belangrijke rol.

Dartscore Keeper Software

De eerste techniek die Inventeers en Keytown Productions hebben ontwikkeld, was de Dartscore Keeper Software. Bij iedere uitzending moet de actuele score goed in beeld worden gebracht. Samen met Inventeers is een zeer gebruiksvriendelijk programma ontwikkeld om de score bij te houden. De scorekeeper voert na iedere beurt de score in. De software rekent alles automatisch door, toont de scores in de zaal en als overlay op beeld. Ook houdt de software alle statistieken bij (gemiddeldes, finishes, aantal 180’s etc.) en door een druk op de knop worden deze statistieken direct zichtbaar.

Snel zoomen met PresetMaster

De tweede grote innovatie was PresetMaster. Bij een dartwedstrijd zoomt de camera vaak in op dezelfde plaatsen. Denk aan de dartspeler die altijd op dezelfde plaats staat of het inzoomen op het dartbord. Met PresetMaster worden zoveel mogelijk posities vooraf ingesteld (pre-set). Door een druk op de knop maakt de camera gelijk het juiste shot. Dit scheelt tijd, maar de grootste winst wordt behaald door het verminderen van de communicatie en verminderen van fouten. Vroeger gaf de spotter aan de cameraman door waar de darter ging gooien. Nu heeft hij een tablet voor zich met een virtueel dartbord en klikt hij waar de pijl terecht gaat komen, de camera zoomt direct in.

Robbert van Loon: “We zijn begonnen met het koppelen van Remote PTZ (Pan Tilt Zoom) Camera’s om deze op afstand te bedienen. Maar we ontdekten al snel dat er veel meer mogelijk was. Naast de camera’s zijn nu onder andere de videomixer, opnameapparatuur en een videorouter ook gekoppeld aan PresetMaster.”

Onlangs zijn de remote camera’s die gericht waren op het dartbord, vervangen door een 4K-camera. Robbert was al een tijd op zoek naar een beeldprocessor die FullHD uitsneden kon maken uit een 4K-beeld. Op een beurs in Amsterdam vond hij de Datavideo KMU-100 beeldprocessor. Robbert van Loon: “Toen ik deze beeldprocessor vond, ben ik direct naar Inventeers gereden om te kijken of deze beeldprocessor ook te koppelen was aan PresetMaster. Door de aansturing via tcp/ip was het voor Inventeers geen probleem om de koppeling te maken. Door de 4K camera gaat het in beeld brengen van de dartpijl nog sneller omdat de camera niet hoeft te bewegen en er alleen een uitsnede gemaakt wordt.

Dynamische beelden met de T-rider

Sinds een aantal maanden werkt Keytown Productions ook met de T-rider. De T-rider is een zelfontwikkelde afstand bestuurbare gemotoriseerde cameradolly die dynamische beelden van het publiek maakt, maar ook voor correcties is het ideaal.
Robbert van Loon: “Soms komt het voor dat een speler voor de camera gaat staan. Met de T-rider kunnen we dan de camera in een andere positie manoeuvreren.” Ook de T-rider is aan te sluiten op PresetMaster waardoor met een simpele druk op de knop de beelden gemaakt worden. Naast de zeer gunstige prijs (t.o.v. traditionele dollysystemen) is het een groot voordeel dat de T-rider werkt op overal verkrijgbare Truss-systemen.
Robbert van Loon: “Overal in de wereld werken ze met Truss-systemen. Omdat de T-rider geschikt is voor deze Truss-systemen, hoeven we nooit een eigen rails-systeem mee te nemen. Dit maakt het logistiek een stuk makkelijker dan systemen met een eigen rails.”

Inventeers partner voor innovatie

Robbert van Loon: “Ik werk al lang met Inventeers en heb het bedrijf zien groeien. Dat vind ik leuk om te zien, maar belangrijker is natuurlijk dat ze vakwerk leveren en dat het fijn is om met ze te werken. Ik ben de bedenker en weet precies wat er op de markt verkrijgbaar is en wat ik nodig heb. Mijn ideeën bespreek ik met Inventeers en zij werken dit vervolgens uit. Dit doen ze met zoveel enthousiasme, het lijkt alsof ze voor zichzelf ontwikkelen.”

Verkopen innovaties

De producten zijn ontwikkeld vanuit een eigen behoefte maar Robbert van Loon wil de PresetMaster software en de T-rider ook gaan verkopen. Robbert van Loon: “Ik krijg zoveel positieve reacties op de ontwikkelingen, dat ik ook de innovaties in de markt ga zetten. Wel vindt de TV-wereld het spannend om camera’s te bedienen met een touch-screen. Voor PresetMaster werk ik daarom samen met een gespecialiseerd bedrijf dat een paneel met drukknoppen eenvoudig custom made kan maken. Ook voor de T-rider zijn de verwachtingen hoog. Het is een uniek product met een lage prijs en levert uitstekende kwaliteit. Inventeers produceert nu de eerste serie T-riders en we gaan er alles aan doen om dit aantal snel te laten groeien!”


Voor meer informatie

Inventeers Research & Development B.V.
Le Pooleweg 7
2314XT Leiden
Nederland
Website: https://www.inventeers.nl/
Email: info@inventeers.nl
Telefoon: +31-(0)71-5231236

 

Keytown Productions
Flevoweg 11c
2318 BZ Leiden
Nederland

https://keytown.tv/

Email: info@keytown.tv
Telefoon: +31-(0)6 55363171

 

 

Over Inventeers:

Inventeers is een ingenieursbureau in Leiden dat in opdracht van derden met behulp van software en hardware vernieuwende systemen ontwikkelt. Als externe research & development partner draagt Inventeers inmiddels al 15 jaar bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Van concept tot (eind)product, van fundamenteel onderzoek tot daadwerkelijke (massa)productie.

Meer weten? Kijk dan eens op www. inventeers.nl.

 

BS-Autotune - motormanagementsysteem EFIgnition

Programmeerbare motormanagementsystemen worden gebruikt om de prestaties van motoren te verbeteren. BS-Auto Tune heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van verschillende systemen. Uit onvrede over de kwaliteit heeft BS-Autotune besloten zelf een Motormanagementsysteem te ontwikkelen ‘EFIgnition’.

Bekijk opdracht

IDA - Intelligent Dairy Farmers Assistant

Met Intelligent Dairy Farmers Assistant (IDA) kunnen melkveehouders de productiviteit verhogen en de gezondheid en welzijn van koeien verbeteren.

Bekijk opdracht

Royal VKB / BK Cookware - James

Inventeers heeft voor BK Cookware een geïntegreerde kookwekker ontwikkeld. Deze timer is onderdeel van het deksel. De kookwekker is afneembaar van het deksel en voorziet iedere pan uit deze sierie van een eigen timer.

Bekijk opdracht

TNO - DriftLess technologie

Inventeers heeft de opdracht gekregen om de in samenwerking met TNO de TNO DriftLess™ navigatietechnologie te ontwikkelen en operationeel te beproeven. De TNO DriftLess™ technologie elimineert de drift van diverse sensoren zoals accelerometers, magnetometers, gravimeters en trillingssensoren.

Bekijk opdracht

Sensortechniek - Sensoren op maat

Inventeers ontwikkeld geavanceerde sensoren voor verschillende vakgebieden zoals de voedings-, medische of agrarische sector.

Bekijk opdracht

BBA/Connexxion - Bus Monitor

Inventeers heeft voor BBA (Connexxion) een intelligent systeem ontwikkeld dat afwijkingen van de tachosignalen kan detecteren en corrigeren.

Bekijk opdracht

T-Rider - Rijdende camerarobot

De T-Rider is een op afstand bestuurbare camerarobot die dynamische camera-opnames kan maken met een simpele druk op de knop.

Bekijk opdracht

Presetmaster - Powertool voor cameramannen

Met de krachtige en lichtgewicht PresetMaster software kunnen eenvoudig allerlei netwerkapparaten gelijktijdig aangestuurd worden door het maken van Scenes en Presets.

Bekijk opdracht