• Internet of Things
 • conceptualisatie
 • gekwalificeerde engineers
 • industrieel product ontwerp
 • elektronica ontwikkeling
 •                                                   duurzame ontwikkeling
 • research & development
 • meetbare resultaten
 • embedded systems
 • productontwikkeling
 • prototyping
 •     massaproductie
 • industrieel product ontwerp

Een greep uit ons openbare portfolio

FieldBrain een krachtige universele controller voor precisielandbouw

Data is voor de agrarische sector van steeds grotere waarde. Om de opbrengsten te verhogen, worden steeds vaker slimme sensoren gebruikt die data verzamelen tijdens het bewerken van het perceel. De agrariër gebruikt de data van de sensoren voor evaluatie, analyse en voorspellingen voor komend seizoen. Vantage Agrometius is gespecialiseerd in precisielandbouw met GPS-besturing als basis. Inventeers ontwikkelde voor Vantage Agrometius de elektronica van de FieldBrain, een krachtige universele controller.

Eén universele controller
Agrometius levert een breed scala aan merkonafhankelijke oplossingen. Hierdoor zijn agrariërs niet gebonden aan één trekker of machinemerk. Veel van deze oplossingen hebben een eigen controller en hier wilde Agrometius iets aan doen. Maarten van Kampen (Marketing Manager Vantage Agrometius): “Omdat we veel verschillende producten hebben, wilden we naar meer uniformiteit en alle systemen in de basis van dezelfde controller voorzien. We zochten een krachtige controller die ook nog eens aan een behoorlijke wensenlijst moest voldoen qua specificaties. Deze bleek niet te bestaan en daarom besloten wij om zelf een ontwikkeltraject te starten samen met Inventeers als partner.”

FieldBrain hart van opbrengstmeetsysteem
Het resultaat van die ontwikkeling is de FieldBrain. De Fieldbrain is een krachtige universele controller die nu al het hart vormt van het YieldMasterISO systeem. YieldMasterISO is een opbrengstmeetsysteem voor rooimachines voor onder andere aardappelen, uien en bieten. Maarten van Kampen: “Door de opbrengst te meten, krijgt de agrariër inzichtelijk welke delen van het perceel goed presteren en welke delen achterblijven. Op basis van deze informatie kan hij het volgende seizoen plaats-specifieke handelingen uitvoeren om de mindere plekken naar een hoger niveau te krijgen.”

Ontwikkeling van de Fieldbrain door Inventeers
Het idee van de universele controller werd voorgelegd aan Inventeers. Na de eerste inventarisatie heeft Inventeers een technisch concept uitgewerkt. Na goedkeuring is Inventeers gestart met de ontwikkeling van de hardware en bijbehorende firmware. Om de FieldBrain geschikt te maken voor de huidige en toekomstige producten, biedt de universele controller veel mogelijkheden. Zo kunnen er analoge- en digitale sensoren worden aangesloten maar ook counters en loadcellen. Daarnaast ondersteunt de FieldBrain de in de landbouw gebruikte communicatieprotocollen zoals serieel, ethernet, ISObus en draadloze technieken als wifi en 4G. Verder bevat de FieldBrain hoog-vermogen-uitgangen om bijvoorbeeld direct hydraulisch ventielen aan te sturen.
Alle data worden verzameld en opgeslagen in de controller en om de vijf minuten synchroniseert de controller de data met de cloud. Door de data te postprocessen is Agrometius in staat om een overzichtelijke perceelweergave voor de agrariër te maken.
Naast de elektronica heeft Inventeers ook de behuizing ontwikkeld die de hardware beschermt tegen extreme omstandigheden als warmte en trillingen.

Succesvolle samenwerking
Maarten van Kampen is zeer tevreden over de ontwikkeling: ”Afgelopen zomer hebben we de FieldBrain uitgebreid getest. Tijdens hete dagen is de temperatuur op chipniveau opgelopen tot boven de zestig graden. Maar dit heeft niet geleid tot problemen.”
Met de succesvolle testen is het product klaar om de markt op te gaan. Tijdens de Agritechnica in Hannover (10 t/m 16 november 2019) presenteert Agrometius de FieldBrain als onderdeel van het YieldMasterISO systeem.
Met deze introductie is het onwikkeltraject succesvol afgerond. Een succesvolle samenwerking! Maarten: ”Agromotius en Inventeers zijn beide relatief jonge en groeiende bedrijven en daardoor was er direct een klik tussen ons. Inventeers beschikt over veel kennis op het gebied van hardware, sensoren en ontwikkelingen. Hiermee was Inventeers voor echt een inspiratiebron met een perfect product als resultaat!”

Voor meer informatie

Inventeers Research & Development B.V.
Le Pooleweg 7
2314XT Leiden
Nederland
Website: https://www.inventeers.nl/
Email: info@inventeers.nl
Telefoon: +31-(0)71-5231236

Vantage Agrometius
Molensteyn 48
3454 PT de Meern
Nederland
Website: https://www.vantage-agrometius.nl/
Email: info@vantage-agrometius.nl
T: +31 (0)88 818 0 818

 

Over Inventeers:

Inventeers is een ingenieursbureau in Leiden dat in opdracht van derden met behulp van software en hardware vernieuwende systemen ontwikkelt. Als externe research & development partner draagt Inventeers inmiddels al 15 jaar bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Van concept tot (eind)product, van fundamenteel onderzoek tot daadwerkelijke (massa)productie.

Meer weten? Kijk dan eens op www. inventeers.nl.

BS-Autotune - motormanagementsysteem EFIgnition

Programmeerbare motormanagementsystemen worden gebruikt om de prestaties van motoren te verbeteren. BS-Auto Tune heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van verschillende systemen. Uit onvrede over de kwaliteit heeft BS-Autotune besloten zelf een Motormanagementsysteem te ontwikkelen ‘EFIgnition’.

Bekijk opdracht

IDA - Intelligent Dairy Farmers Assistant

Met Intelligent Dairy Farmers Assistant (IDA) kunnen melkveehouders de productiviteit verhogen en de gezondheid en welzijn van koeien verbeteren.

Bekijk opdracht

Royal VKB / BK Cookware - James

Inventeers heeft voor BK Cookware een geïntegreerde kookwekker ontwikkeld. Deze timer is onderdeel van het deksel. De kookwekker is afneembaar van het deksel en voorziet iedere pan uit deze sierie van een eigen timer.

Bekijk opdracht

TNO - DriftLess technologie

Inventeers heeft de opdracht gekregen om de in samenwerking met TNO de TNO DriftLess™ navigatietechnologie te ontwikkelen en operationeel te beproeven. De TNO DriftLess™ technologie elimineert de drift van diverse sensoren zoals accelerometers, magnetometers, gravimeters en trillingssensoren.

Bekijk opdracht

Sensortechniek - Sensoren op maat

Inventeers ontwikkeld geavanceerde sensoren voor verschillende vakgebieden zoals de voedings-, medische of agrarische sector.

Bekijk opdracht

BBA/Connexxion - Bus Monitor

Inventeers heeft voor BBA (Connexxion) een intelligent systeem ontwikkeld dat afwijkingen van de tachosignalen kan detecteren en corrigeren.

Bekijk opdracht

T-Rider - Rijdende camerarobot

De T-Rider is een op afstand bestuurbare camerarobot die dynamische camera-opnames kan maken met een simpele druk op de knop.

Bekijk opdracht

Presetmaster - Powertool voor cameramannen

Met de krachtige en lichtgewicht PresetMaster software kunnen eenvoudig allerlei netwerkapparaten gelijktijdig aangestuurd worden door het maken van Scenes en Presets.

Bekijk opdracht