• conceptualisatie
 • gekwalificeerde engineers
 • meetbare resultaten
 •                                                   duurzame ontwikkeling
 • Internet of Things
 •     massaproductie
 • embedded systems
 • research & development
 • elektronica ontwikkeling
 • industrieel product ontwerp
 • prototyping
 • industrieel product ontwerp
 • productontwikkeling

Een greep uit ons openbare portfolio

Cameradolly T-Rider gaat online videoproducties veranderen

Robbert van Loon (oprichter Preset Master) wil met slimme, betaalbare technologie online videoproducties naar het volgende niveau brengen. Samen met Inventeers ontwikkelde hij de T-Rider, een op afstand bestuurbare cameradolly. Bij online videoproducties wordt er over het algemeen gewerkt met een beperkt budget en een klein team. Door slimme technologie te gebruiken is het toch mogelijk kwalitatieve en aantrekkelijke producties te maken.

Behoefte aan dynamische beelden
Online videoproducties zijn sterk in opkomst. Steeds vaker worden presentaties, concerten, webinars of bijvoorbeeld sportwedstrijden live gestreamd en/of opgenomen. Bij de meeste online videoproducties wordt er gewerkt met een of meerdere vaste camera’s. Het nadeel van deze vaste camera’s is dat de opstelling niet mag veranderen. Iemand kan bijvoorbeeld niet gaan verzitten, want dan kan het juiste shot niet gemaakt worden. Robbert van Loon: “Zelf verzorg ik de webstreaming van dartwedstrijden. Het kwam vaak voor dat een darter voor mijn vaste camera ging staan. Hier wilde ik vanaf. Daarnaast dacht ik, als ik de camera kan laten bewegen dan kan ik naast de statische beelden ook dynamische beelden maken. Samen met Inventeers ben ik dit idee verder gaan uitwerken en dat resulteerde in de T-Rider.”  

T-Rider
De T-Rider is een cameradolly die bevestigd wordt op een standaard Truss-systeem. Op de T-Rider wordt een camera gemonteerd - het systeem is zo gemaakt, dat vrijwel alle PTZ-camera’s gemonteerd kunnen worden. Met de bijgeleverde software is de dolly vervolgens eenvoudig in te stellen. Denk hierbij aan camerastandpunten, snelheid of duur van accelereren. Met een simpele druk op de knop is nu het juiste shot te maken. Robbert van Loon: “De T-Rider is op dit moment uniek in de markt. Er zijn wel soortgelijke systemen voor TV-Producties maar deze systemen zijn een factor tien tot twintig duurder. Omdat deze systemen werken met een eigen railsysteem en niet met een universeel truss-constructie is daarnaast ook het transport duurder.”

Ontwikkeluitdagingen
De grootste uitdaging voor Inventeers bij de ontwikkeling van de T-Rider was het voorkomen van trillingen. Robbert van Loon: ”Je wil tijdens het rijden of tijdens het accelereren geen trilling of schok in het beeld zien. Als kijker moet je eigenlijk niet door hebben dat de camera begint te bewegen.” Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen is er door Inventeers een software algoritme ontwikkeld, daarnaast moest er een juiste balans gezocht worden tussen de massa van de T-Rider en de aansturing (motor). Robbert van Loon: ”Inventeers heeft veel verschillende motoren en behuizingen bedacht en getest om uiteindelijk tot een bevredigend resultaat te komen. Als cameraman kan ik met de T-Rider zeer goed uit de voeten. Doordat de T-Rider niet te zwaar is kan ik deze ook eenvoudig vervoeren.”

Voorverkoop gestart
Robbert van Loon maakt nu al enkele maanden gebruik van de T-Rider maar vanaf begin april is dit voor iedereen mogelijk. Sinds half november is de website van de T-Rider live. Tot eind december hebben de eerste geïnteresseerden de mogelijkheid om een T-Rider te kopen, begin april worden de T-Riders uitgeleverd. Robbert van Loon: ”Eind december heb ik een goed beeld van de interesse. Inventeers gaat dan de eerste grote serie produceren. Ons ultieme doel is de wereld van online streaming en videoproducties definitief te veranderen. Maar dit willen we wel stap voor stap doen!”

Voor meer informatie

Inventeers Research & Development B.V.
Le Pooleweg 7
2314XT Leiden
Nederland
Website: https://www.inventeers.nl/
Email: info@inventeers.nl
Telefoon: +31-(0)71-5231236

 

PresetMaster B.V.
Flevoweg 11c
2318 BZ Leiden
Nederland
Website: https://t-rider.tv/
Email: contact@t-rider.tv
Telefoon: +31-(0)6 55363171

 

 

Over Inventeers:

Inventeers is een ingenieursbureau in Leiden dat in opdracht van derden met behulp van software en hardware vernieuwende systemen ontwikkelt. Als externe research & development partner draagt Inventeers inmiddels al 15 jaar bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Van concept tot (eind)product, van fundamenteel onderzoek tot daadwerkelijke (massa)productie.

Meer weten? Kijk dan eens op www.inventeers.nl.

 

BS-Autotune - motormanagementsysteem EFIgnition

Programmeerbare motormanagementsystemen worden gebruikt om de prestaties van motoren te verbeteren. BS-Auto Tune heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van verschillende systemen. Uit onvrede over de kwaliteit heeft BS-Autotune besloten zelf een Motormanagementsysteem te ontwikkelen ‘EFIgnition’.

Bekijk opdracht

IDA - Intelligent Dairy Farmers Assistant

Met Intelligent Dairy Farmers Assistant (IDA) kunnen melkveehouders de productiviteit verhogen en de gezondheid en welzijn van koeien verbeteren.

Bekijk opdracht

Royal VKB / BK Cookware - James

Inventeers heeft voor BK Cookware een geïntegreerde kookwekker ontwikkeld. Deze timer is onderdeel van het deksel. De kookwekker is afneembaar van het deksel en voorziet iedere pan uit deze sierie van een eigen timer.

Bekijk opdracht

TNO - DriftLess technologie

Inventeers heeft de opdracht gekregen om de in samenwerking met TNO de TNO DriftLess™ navigatietechnologie te ontwikkelen en operationeel te beproeven. De TNO DriftLess™ technologie elimineert de drift van diverse sensoren zoals accelerometers, magnetometers, gravimeters en trillingssensoren.

Bekijk opdracht

Sensortechniek - Sensoren op maat

Inventeers ontwikkeld geavanceerde sensoren voor verschillende vakgebieden zoals de voedings-, medische of agrarische sector.

Bekijk opdracht

BBA/Connexxion - Bus Monitor

Inventeers heeft voor BBA (Connexxion) een intelligent systeem ontwikkeld dat afwijkingen van de tachosignalen kan detecteren en corrigeren.

Bekijk opdracht

T-Rider - Rijdende camerarobot

De T-Rider is een op afstand bestuurbare camerarobot die dynamische camera-opnames kan maken met een simpele druk op de knop.

Bekijk opdracht

Presetmaster - Powertool voor cameramannen

Met de krachtige en lichtgewicht PresetMaster software kunnen eenvoudig allerlei netwerkapparaten gelijktijdig aangestuurd worden door het maken van Scenes en Presets.

Bekijk opdracht