23 maart 2021

IoT event (8-4); van Sensor tot Dashboard

Donderdag 8 april 2021 spreekt Inventeers directeur Jasper Neutenboom tijdens het online event ‘van Sensor tot Dashboard’.

Onze wereld wordt steeds digitaler. Een wereld waarin ‘dingen’ om ons heen meer met elkaar verbonden zijn. Machines, auto’s, dijken, lantaarnpalen, sensoren, gebouwen en nog veel meer kan verbonden worden met internet.

Het Internet of Things, ofwel IoT, is het geheel van apparaten die zijn verbonden met het internet, zonder dat er een mens aan te pas komt. Door deze automatisering worden processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Hierdoor worden kosten gereduceerd en wordt de fysieke inspanning van mensen verminderd.

Apparaten die zijn verbonden met IoT verzamelen middels sensoren gegevens, zoals bijvoorbeeld temperatuur, slijtage, vochtigheid of gebruik. Deze data wordt via connectiviteit naar een centraal dashboard verstuurd, waar het overzichtelijk in beeld wordt gebracht. Op basis van data en parameters kunnen acties geïnitieerd worden ten gunste van optimalisatie van elk denkbaar bedrijfsproces.

Van sensor tot dashboard

De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Het biedt mogelijkheden voor bedrijven in verschillende sectoren. Donderdag 8 april organiseert VTM een online event waarin alle onderdelen van een IoT oplossing worden behandeld, van sensor tot connectiviteit, van toepassing tot dashboard.

Programma

 9:00 uur Opening van het event door dagvoorzitter Joost Hoebink
 9:05 uur Welkomstwoord Joeri Schnetz, operationeel directeur VTM Groep
 9:15 uur Sensoring – door Jasper Neuteboom, Directeur Inventeers
Inventeers draagt bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Dit doen zij door technologie, producten en zakelijk inzicht met elkaar te verbinden, en zo producten te ontwikkelen die passen in het digitale tijdperk van nu.
 9:35 uur Connectiviteit – door Jasper Kuin, Director IoT Academy
Onder het motto Discover > Make > Use is de IoT Academy sinds 2015 een broedplaats voor bedrijven die met Internet of Things aan de slag willen gaan. Innovatieve start ups en ondernemingen die onderdelen leveren aan het IoT ecosysteem maken dit mogelijk door samen te werken in een IoT Eco-systeem.
 9:55 uur Dashboarding – door Tony Krijnen, Technology Strategist Microsoft
Tony Krijnen werkt 23 jaar bij Microsoft en heeft brede kennis van Microsoft Cloud Solutions, Microsoft Azure cloud solutions en Microsoft 365.Tony is expert op het vlak van digitale transformatie, met name op het vlak van Cloud oplossingen en het Internet of Things. Vanuit zijn kennis gaat hij in op het inzichtelijk maken van datastromen en daar ook daadwerkelijk acties aan te koppelen.
 10:15 uur Vraag en antwoord – door dagvoorzitter Joost Hoebink