24 mei 2020

Inventeers partner van IoT Academy

Sinds enkele maanden is Inventeers partner van de IoT Academy. De IoT Academy heeft als doel om Internet of Things in Nederland te stimuleren. In samenwerking met de aangesloten partners organiseert de IoT Academy meet-ups en workshops, zoekt de stichting naar interessante samenwerkingsverbanden en brengt Internet of Things actief onder de aandacht bij het onderwijs. Samen met Jasper Kuin (director IoT Academy) vertellen we graag meer over de IoT Academy en ons lidmaatschap!

Over IoT Academy

De IoT Academy is in 2016 opgericht door KPN en RDM Makerspace. Inmiddels zijn er 22 partners en is er een actieve developers community. De partners bestaan uit telecom bedrijven, hardware leveranciers, software bedrijven, consultants, integrators en onderwijsinstellingen.
Jasper Kuin: “Inventeers past perfect als partner binnen de IoT Academy. Inventeers heeft in de IoT markt een belangrijke rol. Ze zijn goed in het bedenken van oplossingen en zijn daarnaast heel sterk in de fysieke implementatie. Ze ontwikkelen sensoren, plaatsen de sensoren en versturen de data naar de backend. Inventeers is hier bewezen goed in en je ziet dat ze het ook heel leuk vinden om te doen!”

IoT Academy partners:
Alcom Electronics, Batenburg techniek, Clickey solutions, Dael, Dent, Inventeers R&D, Ixon, KPN, Munisense, Notilyze, Premium, Prodapt, RDM Next, Sense for Innovation, Simpoint, Software AG, STN en Vortech.

Onderwijspartners:
CIF smart technology, De Haagse Hogeschool, iA Learning by doing en VU Amsterdam

IoT Meetings en Workshops

Een belangrijk doel van de IoT Academy is het bij elkaar brengen van de IoT community en het uitwisselen van kennis. Maandelijks organiseert de academy IoT Meet Ups. Deze gratis Meet Ups zijn bedoeld voor IoT professionals die in korte tijd meer te weten willen komen over IoT en het netwerk willen ontmoeten. Daarnaast zijn er zeer regelmatig workshops. Er zijn workshops voor bedrijven en werknemers op alle niveaus (C-niveau, middenmanagement en ontwikkelaars).
Jasper Kuin: “In onze workshops onderscheiden we drie niveaus: Ideation, Business Validation en Concept/Design. Oftewel hoe kom je van idee tot een succesvol product. Inventeers heeft heel veel ervaring met IoT en beschikt over een schat aan use-cases. We willen Inventeers graag bij de workshops betrekken om van deze kennis gebruik te maken!”

Thema’s workshops:
IoT workshops (bijvoorbeeld: Introductie Workshop IoT / IoT Deep Dive Workshop)
Business case workshops (bijvoorbeeld: Business Case Validatie)
Connectiviteit workshops (bijvoorbeeld: LTE-M, LoRa)
Data workshops (bijvoorbeeld: Machine Learning, Big Data)

IoT lab

Op de RDM campus in Rotterdam beschikt de IoT Academy over een eigen IoT lab. Het IoT Lab wordt gebruikt tijdens workshops maar is ook door iedereen vrij te gebruiken. Dankzij de partners zijn er in het lab veel tools aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Raspberry Pi, Arduino met sensoren, connectiviteitmodules en het eigen development board genaamd ‘Marvin’. Ook zijn er veel software tools en apps waarvan de developers community gebruik maakt. Dankzij KPN is ook het landelijk dekkende KPN LoRa netwerk beschikbaar!

IoT Academy in het onderwijs

Industrieën als de zorg (e-health), logistiek en agricultuur (smart farming) zoeken naar nieuwe IoT oplossingen. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en IoT apparaten worden steeds geavanceerder. Het onderwijs is de manier om medewerkers en ondernemers van de toekomst kennis te laten maken met het Internet of Things. Voor onderwijs instellingen organiseert de IoT Academy workshops en is er een curriculum beschikbaar.
Jasper Kuin: “Naar het onderwijs hebben we een open agenda. Dit houdt in dat we altijd open staan voor nieuwe ideeën en samenwerkingen. Inventeers hecht net als ons veel waarde aan het opleiden van de volgende generatie IoT specialisten en daar willen we graag gebruik van maken. Met Inventeers erbij als partner hebben we als IoT Academy het onderwijs nog meer te bieden!”

Inventeers en IoT Academy

Inventeers gelooft in het eco-systeem en de activiteiten van de IoT Academy. Als partner willen we een actieve rol spelen binnen de community. We zijn regelmatig bij meet-ups aanwezig en ook bij diverse workshops willen we graag onze kennis en ervaringen delen. Dit geldt zeker ook voor het onderwijs. We hebben er veel zin in!

Klik hier voor meer informatie over de IoT Academy.