2 december 2020

Inventeers ondertekent ‘TechTegenCorona’, onze Covid-19 innovaties gedemonstreerd

Vrijdag 27 heeft Inventeers zich tijdens de signing ceremony gecommitteerd aan TechTegenCorona. Door deze signing ceremony is de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid tijdens en na de COVID-19 crisis officieel vastgelegd.  Naast de ministers Bijleveld, Ollongren en Dekker hebben ook kennisinstellingen, overheidsinstanties en ruim 100 CEO’s uit het bedrijfsleven dit samenwerkingsverband ondertekend.

Begin van COVID-19 crisis

Sinds het begin van de COVID-19 crisis in maart 2020 hebben tech bedrijven de handen ineengeslagen en besloten de overheid en de zorg te helpen. Het doel is om overheden, ziekenhuizen, hulpverleners en zorgmedewerkers kosteloos te ondersteunen met de kennis, kunde en technologieën van de deelnemende tech-bedrijven en expert-netwerken. Het biedt een platform waar vraag en aanbod samenkomt en partijen aan elkaar verbonden worden. Dit moet leiden tot concrete en haalbare samenwerkingen tussen overheidsinstanties en tech-bedrijven. Inmiddels is TechTegenCorona uitgegroeid tot een samenwerkingsverband met gecombineerde inzet van meer dan 300 tech bedrijven en ruim 2000 tech experts, de Ministeries van Justitie & Veiligheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie, de Nationale Politie, de Koninklijke Marechaussee, VNG, academici, studenten en andere pioneers.

COVID-19 Innovaties van Inventeers

Naast het geven van advies heeft Inventeers ook daadwerkelijk producten ontwikkeld die helpen bij het bestrijden van Covid-19. Tijdens de signing ceremony werden twee Inventeers ontwikkelingen gedemonstreerd: Glouv Lite en Dutch Disinfection.

Glouv Lite, het eerste product van de tech startup Glouv Labs, is een lichte, draagbare opberger én ontsmetter voor mondkapjes. Het handzame apparaat ontsmet mondkapjes snel en efficiënt door het gebruik van een innovatie UV-C licht sequentie. Momenteel werkt Glouv Labs samen met ontwerpstudio Dunc, microbiologie laboratorium Sure Laboratories, Hogeschool Leiden en Inventeers aan het optimaliseren van de technologie. Glouv Labs lanceert in december van 2020 een Kickstarter campagne (www.kickstarter.com) om de slimme opberger op de markt te brengen.
Meer informatie is te vinden op www.glouv.com.

De ‘Dutch Disinfection’ –  IoT Handalcohol dispenser – is een slimme en hoogwaardige desinfectie dispenser die verbonden is aan het internet doormiddel van een GSM verbinding. ‘Powered by KPN’ Deze dispenser is uiteraard contactloos, bevat twee(!) handalcohol flacons en stuurt een e-mail wanneer er één van de flacons bijna leeg is. Zo wordt de lege flacon tijdig vervangen en is de dispenser nooit leeg! Eén flacon geeft minstens 1.000 sprays. Het online platform van de IoT (Internet of Things) dispenser verschaft handige inzichten in de gebruiks- en verbruiksstatistieken. Zo krijgen bedrijven en winkeliers inzicht in bezoekersaantallen en is het ook mogelijk om automatisch nieuwe flacons te bestellen wanneer de voorraad op dreigt te raken.

Voor meer informatie ‘Dutch Disinfection’ –  IoT Handalcohol dispenser: https://dutchdisinfection.com/