11 mei 2021

Inventeers officieel Design Partner van Microchip

Inventeers Research & Development kondigt vandaag aan dat Microchip Technology Inventeers officieel heeft benoemd tot geautoriseerde design partner. Microchip is een marktleider in het leveren van slimme, verbonden en beveiligde embedded besturingsoplossingen. De ingenieurs van Inventeers werken sinds de start in 2004 veel met de oplossingen van Microchip. Inventeers is dan ook erg trots om vanaf nu design partner te zijn. Door het partnership ontstaan er nieuwe mogelijkheden waar ook de Inventeers opdrachtgevers van profiteren!

Gebruik maken van kennis en kunde

Jasper Neuteboom directeur van Inventeers is enthousiast over het partnership en legt uit hoe de opdrachtgevers profiteren. Jasper Neuteboom: “Bij het ontwikkelen van een slim product is elektronica de basis. We ontwikkelen producten die er op dit moment nog niet zijn en zoeken hierbij regelmatig de grenzen op. De chips bepalen in een ontwerp voor een groot gedeelte de functionaliteit, zorgen mede voor de (online) veiligheid en vormen een belangrijk deel van de kostprijs. Het kiezen van de chips is een belangrijke stap en gebeurt dus al in een vroeg stadium in het proces. Om de beste keuzes te maken krijgen onze mensen continu training en opleiding via de Microchip University. Bij eventuele designvraagstukken of problemen hebben we nu direct contact met hooggespecialiseerde engineers van Microchip. Onze opdrachtgevers kunnen vertrouwen op de gecombineerde kennis en kunde van Inventeers en Microchip!”

Hulp bij logistieke uitdagingen

De afgelopen periode zijn de chip tekorten wereldwijd nieuws. Diverse bedrijven hebben een tijdelijke productiestop afgekondigd door het ontbreken van chips. Jasper Neuteboom: “Ook wij hebben net als iedereen in de branche last van de componenten schaarste. Voor prototypes en kleinere series vinden we altijd wel een oplossing. Bij de productie van grotere series kunnen de chip tekorten tot grotere uitdagingen leiden. Wij doen ons uiterste best om voor onze opdrachtgevers de meest ideale oplossing te vinden en planningen te halen. Door het partnership kunnen we rekenen op de steun van Microchip en kopen we de chips direct in!”

 

Over Inventeers

Inventeers is een ingenieursbureau in Leiden dat in opdracht van derden met behulp van software en hardware vernieuwende systemen ontwikkelt. Als externe research & development partner draagt Inventeers inmiddels al 17 jaar bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Van concept tot (eind)product, van fundamenteel onderzoek tot daadwerkelijke (massa)productie. Meer weten? Kijk dan eens op inventeers.nl.