14 mei 2021

Ervaren Peter Veltman start als R&D Manager

Sinds 1 april werkt Peter Veltman als R&D Manager bij Inventeers. Een nieuwe functie binnen Inventeers! Het R&D team bestaat uit ontwikkelaars en projectmanagers en is de laatste jaren snel gegroeid. Peter gaat dit team aansturen. Het belangrijkste doel van zijn team is het opleveren van succesvolle projecten. In dit artikel legt Peter uit wie hij is, wat hij heeft gedaan en wat hij bij Inventeers van plan is.

Van Friesland via Enschede naar Zuid-Holland

Peter is 40 jaar en woont samen met zijn vrouw Caroline en hond Pukkie in Nieuwerkerk a/d IJssel. Peter groeide op in Friesland tot hij naar Enschede verhuisde voor de studie technische natuurkunde.  Na het afronden van deze studie vertrok hij met Caroline, werkzaam in de tuinbouw, naar Zuid-Holland. Zijn vrije tijd gebruikt hij om te wandelen, fietsen, klussen, lezen of te kaatsen.
Peter: “Kaatsen beoefen ik samen met een paar andere Friezen in het Haagse Westbroekpark. Regelmatig zetten we een veldje uit en kaatsen tussen de mensen die daar aan het recreëren zijn. Al ben ik al even weg, ik blijf toch een Fries!”

Veel ervaring in de technologie

Na zijn studie begon Peter zijn werkzame carrière bij Mapper Lithography. Destijds een startup van 25 medewerkers. Mapper wilde een concurrerende technologie ontwikkelen voor de EUV machine’s van ASML. Peter begon als ontwikkelaar en werkte zich op tot teamleider. Na 9 jaar stopte hij bij Mapper en begon hij zijn eigen bedrijf Emaldo.

Peter: “Mijn idee was om met Emaldo het aantal retourzendingen van kleding terug te brengen. Doormiddel van een simpele 3D scanner (Microsoft Kinect) kon iedereen een 3D scan van zichzelf maken wat resulteerde in een eigen Avatar. Jouw Avatar kon virtueel kleding passen en zien of de maat goed was en hoe de kleding stond. Ik heb hier 5 jaar met veel plezier aan gewerkt, veel beter leren programmeren, subsidies aangevraagd, samengewerkt met hogescholen en bedrijven, prototypes gemaakt en onderzoeken gedaan om de behoefte te checken bij consumenten en bedrijven.”

De afgelopen 3 jaar werkte Peter bij Hittech Multin als Project Manager voor de High-Tech, Medische en Life-science industrie. Dit waren opdrachten (veelal optische meet oplossingen) voor grote klanten zoals ASML & VDL, maar ook startups die werkten aan innovatieve toepassingen.

Gezamenlijke passie voor technologie

Bij Hittech Multin kwam Peter in aanraking met Inventeers en dat was direct een goede match.
Peter: “Op de website van Inventeers werd ik zeer enthousiast van de leuke innovatieve projecten die daar beschreven werden. Ik zag een ondernemend bedrijf, dat veel werkt met technieken die ik beheers en graag toepas, zoals hardware ontwikkeling (incl. optische sensor ontwikkeling), vision technologie, software en internet services. Het mooiste was dat ik op de vacature pagina een functie voor R&D Manager zag staan, die mij op het lijf geschreven is. Het gemeenschappelijke enthousiasme voor technologie en ondernemerschap, zorgde direct voor een klik, en binnen 3 weken waren we eruit. Op 1 april 2021 ben ik bij Inventeers gestart. ”

Gave projecten, nieuwe structuur en goede sfeer

Als R&D manager geeft Peter leiding aan de projectmanagers en ontwikkelaars. Zijn afdeling pakt de projecten op vanaf het moment dat een mogelijke opdrachtgever serieus wordt tot het moment dat de ontwikkelde producten aan productie worden overgedragen. De eerste periode zal Peter ook zelf als project manager werken. Op deze manier leert hij de klanten, collega’s en werkprocessen goed kennen.

Peter: “R&D manager is een nieuwe functie binnen Inventeers. Het aantal ontwikkelaars en projectmanagers is de afgelopen tijd snel toegenomen waardoor er steeds meer behoefte kwam aan een leidinggevende. Het belangrijkste is dat we goede projecten op blijven leveren. Daarbij wil ik een nieuwe structuur aanbrengen en daarnaast een omgeving creëren waar collega’s zich ontwikkelen, waar met plezier gewerkt wordt en waar de goede/ondernemende sfeer behouden blijft.”

Eerste salaris

En Peter, wat heb je met jouw eerste Inventeers salaris gedaan?
“Een collega tipte mij de Grill Guru Kamado bbq. Deze staat nu nog op de boot die in het Suez kanaal vastlag, ik verwacht hem eind mei te ontvangen. Laat het mooie weer nu maar komen, dan ga ik samen met Caroline en Pukkie genieten van vele lekkere gerechten van deze bbq!”