12 november 2021

INTO Business Leiden – Coverstory Inventeers

Bron: INTO business

De wereld een beetje beter maken met behulp van technologie, dat is de missie van ingenieursbureau Inventeers. Grote spelers vanuit de hele wereld weten de uitvinders in Leiden te vinden, maar ze steken ook regionale ondernemers een helpende hand toe op het gebied van innovatie. Want innoveren moeten we allemaal.

“Welkom in het hok van Willie Wortel!”, zegt Jasper Neuteboom, mede-eigenaar en -oprichter van Inventeers, tijdens de rondleiding door het bedrijf. “Maar eigenlijk mag ik dat niet zeggen van onze marketeer”, lacht hij. In kantoren werken mannen en vrouwen druk achter computers en overal kom je printplaten tegen. In 2004 richtte Neuteboom samen met Richard Mesman, destijds beiden 24 jaar oud, het bedrijf op nadat ze samen waren afgestudeerd bij TNO na hun studie Elektrotechniek.
“Als afstudeerproject maakten we een testsysteem om de veiligheid van RFID- kaarten, zoals de OV-chipkaart, te kunnen checken. We hadden beiden het gevoel om iets voor onszelf te beginnen, dan liever met elkaar, dan tegen elkaar.” Op het terras van Einstein in Leiden, what’s in a name, schreven de ondernemers in spe de kernwaarden van hun bedrijf op: een purpose driven organisatie, gebaseerd op kennis en kunde, niet op gebakken lucht
en uitvindingen maken waar ze trots op kunnen zijn. “We staan de komende tijd voor flink wat uitdagingen. In 2050 zijn we met tien miljard mensen op deze aardbol. De komende dertig jaar komen er dus drie miljard mensen bij. Dat betekent grofweg honderd miljoen mensen per jaar erbij, dat is echt heel veel. Hoe gaan we al die mensen voeden en verzorgen? Dat kan met behulp van technologie.” Inventeers focust daarom op vier gebieden: food & agritech, e-health, e-mobility en industry.