Industrie

Case

Rite-Hite: Custom-made oplossingen voor Laad- en losdocks

De Amerikaanse firma Rite-Hite is wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheidsproducten voor laad- en losdocks. Rite-Hite ontwikkelt, produceert en verkoopt producten als industriële deuren en vergrendelingssystemen voor vrachtwagens. Door de samenwerking met Inventeers is de Nederlandse verkoopvestiging in staat om custom-made en compleet geïntegreerde oplossingen aan te bieden en te installeren. We spraken met de directeur van de Nederlandse vestiging Wim Zwikker over de samenwerking met Inventeers.

Automatiseren en digitaliseren van veiligheidsoplossingen

De producten van Rite-Hite voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Bij projecten kan er daarom niets aan de producten veranderd worden, wel kunnen de producten slimmer gebruikt en aangestuurd worden. Wim Zwikker: “Onze producten worden gebruikt rond laad- en losdocks. Zo zorgt ons vergrendelingssysteem dat een vrachtwagen niet weg kan als hij aan het lossen is. Normaal gesproken wordt dit systeem geactiveerd met een druk op de knop. Een opdrachtgever wilde dit graag automatiseren met een sensor. Inventeers zocht de juiste sensor uit en ontwikkelde de elektronica om de sensor met het vergrendelsysteem met elkaar te laten communiceren. Het systeem werkt feilloos!
Een andere opdrachtgever wilde op afstand zien welke docks er bezet zijn en wilde ook graag meer stuurinformatie over zijn operatie. Inventeers ontwikkelde elektronica om de sensor uit te lezen en de gegevens te versturen naar een cloudomgeving. In deze omgeving ziet de klant nu direct  welke docks er vrij zijn en via het gebruiksvriendelijke platform is alle relevante stuurinformatie over de bezetting eenvoudig te vinden. Onze opdrachtgever weet nu precies hoe lang een vrachtwagen gemiddeld blijft staan, hoe lang een dok gemiddeld per dag bezet is en wat de meest drukke momenten zijn. Met deze informatie is het eenvoudiger om beslissingen te onderbouwen. Bij het realiseren van zulke projecten kunnen we niet zonder de hulp van Inventeers.”

Inventeers van begin tot eind betrokken

Wanneer een opdrachtgever speciale wensen heeft trekken Inventeers en Rite-Hite direct samen op. Wim Zwikker: “Het is heel belangrijk dat Inventeers direct betrokken is. Inventeers denkt kritisch mee en zoek naar de meest optimale oplossing. Ze kijken op een andere manier naar de vraag en ze weten exact wat er technisch mogelijk is. Ook kan Inventeers op basis van deze gesprekken een kosteninschatting en een planning maken. Deze samenwerking bevalt ons heel goed. Inventeers heeft hele specialistische kennis, zijn enthousiast en denken heel goed mee. Het resultaat zijn passende oplossingen voor onze opdrachtgevers. Ook bij installatie of support in het veld kunnen we op Inventeers rekenen.”

Case Denso: Scheiden van voetgangers en heftrucks in een magazijn

Onlangs leverden Inventeers en Rite-Hite een project op bij Denso, een mooie case om de mogelijkheden te laten zien!
In Weesp heeft het Japanse bedrijf Denso een overslagmagazijn voor automotive onderdelen. Om het magazijn nog veiliger te maken heeft Denso aan Rite-Hite gevraagd een oplossing te bedenken om voetgangers en heftruckverkeer van elkaar te scheiden. Samen met Inventeers is hier een intelligente oplossing voor bedacht.
Voetgangers worden bij een kruispunt tegengehouden door een elektromagnetisch hek. De voetganger kijkt of het veilig is en drukt op een knop om het hek te openen. Heftrucks worden met lichtsignalen gewaarschuwd dat de slagbomen gesloten worden en de snelloop-roldeur naar bedeneden gaat.
Het openstellen van het kruispunt gaat vervolgens automatisch. Een LIDAR sensor checkt met laserstralen of er nog een persoon op het kruispunt aanwezig is. Door het ingeleerde patroon worden (stilstaande) personen of andere objecten direct gedetecteerd. Wanneer de sensor ziet dat het kruispunt leeg is, wordt dit via de controller doorgegeven en kan het kruispunt weer worden vrijgegeven voor de heftrucks. Het systeem is zo gebouwd dat het ook mogelijk is om via een druk op de knop een complete ruimte af te sluiten voor heftrucks. Ook is het mogelijk om ruimtes en kruispunten af te sluiten voor voetgangers.
De Denso case is een perfect voorbeeld van het intelligent koppelen van standaard Rite-Hite producten met een maatwerk oplossing van Inventeers!

Voor meer informatie:

Inventeers Research & Development B.V.
Le Pooleweg 7
2314XT Leiden
Website: https://www.inventeers.nl/
Email: info@inventeers.nl
Telefoon: +31-(0)71-5231236

 

Rite-Hite Benelux B.V.
Koppelstraat 26
7391 AK  TWELLO
Website: www.ritehite.com
Email: wzwikker@ritehite.com
Tel.: +31-(0)571-270444