23 juni 2020

Alice Cordia brengt projectplanning en -coördinatie naar volgend niveau

Met meer dan veertig medewerkers, een groot aantal opdrachtgevers en complexe opdrachten is de planning en coördinatie bij Inventeers een serieuze uitdaging. Met Alice Cordia heeft Inventeers een ervaren planner die deze uitdaging graag aan wil gaan. Alice heeft hart voor technologie en zin om met Inventeers de volgende stap zetten. Door continu scherp te zijn op de planning wil Alice het inplannen van projecten verbeteren en de communicatie zowel intern als extern optimaliseren.

Maak kennis met Alice Cordia

Alice Cordia is 44 jaar oud, moeder van een tweeling en woonachtig in Leiden. Haar carrière begon bij TNO. Alice: “Bij TNO deed ik op het lab vooral onderzoek naar wet milieugevaarlijke stoffen die nieuw op de markt kwamen. Het leukste vond ik het om de wetenschappers bij elkaar te brengen en samen snel tot een antwoord te komen. Ook wilde ik graag de testen steeds efficiënter maken. Na 10 jaar TNO verhuisde ik naar een petrochemisch laboratorium. Daar begon ik als accountmanager maar al snel werd ik gevraagd om de planner van het lab te vervangen. Dit was een schot in de roos. Ik voelde me als een vis in het water. De techniek, maar ook het organiseren en de processen efficiënter maken, vond ik heel leuk. Daarna heb ik bij RAAP, een archeologisch adviesbureau, 11,5 jaar gewerkt. Ik plande het personeel, de apparatuur en het wagenpark. Daarnaast ondersteunde ik de projectleiders om deadlines te behalen en het project binnen het budget af te ronden. Ook stelde ik de financiële rapportages voor het management op.”

Keuze voor Inventeers

Nu start het volgende hoofdstuk in de carrière van Alice, planner/controller bij Inventeers. Alice: “Toen ik zag wat Inventeers maakt en doet, werd ik dolenthousiast. Mijn technisch hart ging weer kloppen. Inventeers bleek een planner nodig te hebben en ik hoefde daar niet heel lang over na te denken. Inventeers is een jong, innovatief, creatief en enthousiast bedrijf. Ik houd van de techniek en hoop ook wat mee te krijgen van de nieuwe (software)technieken.”

Planning professionaliseren

Met Alice erbij wordt de volgende stap gemaakt in het professionaliseren van de planning. Directeur Jasper Neuteboom: “Door de groei van Inventeers is de planning een steeds belangrijker onderdeel van ons bedrijf. Met veertig medewerkers is het niet meer mogelijk de planning erbij te doen. De eerste stap in het professionaliseren van onze planning was de implementatie van Microsoft Projects. Nu is het tijd voor de volgende stap: Alice. Alice gaat onze planning bewaken. We willen beter plannen, budgetteren en communiceren. Door er continu bovenop te zitten, weten wij en de klant precies hoe het ervoor staat met het project. Hierdoor weten we ook exact wanneer er tijd is voor een nieuw project!”

Voor alle vragen over de planning kunt u vanaf nu bij Alice terecht!